6 Prachtige Fietsroutes Voor Een Onvergetelijke Fietsvakantie

De zachte bries die langs uw gezicht waait terwijl u de indrukwekkende natuur verkend. Heerlijk. Als u al een keer op fietsvakantie bent geweest, dan weet u precies wat ik bedoel.

Een fietsvakantie is één van de meest extraordinaire vormen van vakantie vieren die er is. Het kan jammer genoeg ook tegenvallen, vooral als de fietsroute niet is wat u ervan verwacht had. Om ervoor te zorgen dat uw fietsvakantie nooit meer flopt heb ik dit artikel in het leven geroepen. Uit het uitgebreide aanbod heb ik de 6 mooiste fietsvakanties voor u geselecteerd!

Aanschouw samen met mij deze prachtige fietsvakanties en rijd de horizon tegenmoet naar een ervaring die u de rest van uw leven zal bijblijven!

Oostenrijk – Bregenz / Bodensee

Bregenz is een indrukwekkende stad gelegen in Oostenrijk en dient als vertrek- en aankomststad voor prachtige fietsroutes rond de Bodensee. Er zijn diverse georganiseerde fietsroutes, van 6-7 dagen. Neem ook zeker even de tijd om Bregenz goed te leren kennen. De moderne architectonische hoogstandjes in het hartje van de stad zijn een waar spektakel.

Bron: Wikimedia Commons

Van plan om in de zomermaanden te gaan? Begin dan maar alvast in uw handjes te knijpen! In de maanden juli en augustus wordt in Bregenz er jaarlijks het Bregenzer Festspiele cultuurfestival gehouden. Het hoogtepunt hiervan is de Seebühne. Een voorstelling met internationaal allure die plaatsvindt op een gigantisch podium in de Bodensee.

Vlak op de grens van Oostenrijk en Zwitserland ligt het prachtige Arbon, een stad die ook wordt aangedaan op deze routes.

 

Bron: Wikimedia Commons

Met haar 13.100 inwoners en fenomenale binnenstad is het één van de mooiste plekken voor een fietsvakantie die Zwitserland te bieden heeft. Romanshorn is maar één steenworp verwijdert van Arbon. Hier wordt al sinds 1999 het jaarlijkse Festival van de Naties gehouden. Een spectaculair cultureel evenement die geschikt is voor de hele familie.

Dit is een voorbeeld van een fietsroute die u kunt doen:

Bregenz

Vanaf €282,00. Boek direct via Kras of Travelbird.

 

Duitsland – Fietsroute langs de Moezel, Rijn en Lahn

Een fietsroute langs het idyllische Duitse platteland in de Moezelstreek. De schitterende rivieroevers, schilderachtige dorpjes en de frisse wind die in uw haren blaast zorgen voor een ervaring die aanvoelt als een lucide droom!

Bron: Pixabay

Tijdens deze fietsvakantie van vier dagen verblijft u in hoogwaardige accommodaties. Geniet van subliem comfort in de verschillende hotels, landelijke pensions en B&B’s die deze streek te bieden heeft.

moezelstreek

Klik hier voor een gedetailleerde omschrijving van de fietsroute. Vanaf €149,00. Boek direct.

 

Duitsland – Fietsroute langs de Elbe

Meerdere malen verkozen tot de mooiste fietsroute (8 dagen) van Duitsland; de fietsroute langs de Elberadweg. Fiets langs de weelderige rivierhellingen waar de druiven rijpen voor de verschillende soorten Saksische wijnen die exclusief in deze streek verkrijgbaar zijn.

Bron: Wikimedia Commons

 

De zeer afwisselende natuur en extreem gastvrije lokale bevolking zorgen voor een ervaring die zijn weerga niet kent. Even zin in wat kunst & cultuur? Ook hier is aan gedacht. In Bad Schandau is een extra dag ingelast, zodat u het prachtige stadje op uw eigen tempo kunt verkennen.

elbe

Vanaf €496,00. Boek direct.

 

België – De kust van Vlaanderen

Van de schilderachtige dorpjes van Duitsland naar de uitgestrekte velden en vlakke polders van Vlaanderen. Ongeacht waar u bent, het uitzicht is wonderbaarlijk.

Bron: Wikimedia Commons

Geniet van de geur van de zee en de meeuwen die opvliegen terwijl u voorbij fietst langs de kust. Het idyllische strand leent zich uitstekend voor een culinaire picknick. Geen eten bij u? Geen probleem! Er liggen meer dan genoeg strandtenten waar u prima uit de voeten komt.

belgie

Vanaf €355,00. Boek direct.

 

Frankrijk – Normandië en Mont St-Michel

Deze fietsvakantie is de ideale manier om op een sportieve manier de geschiedenis van Normandië te herbeleven. Er zijn verschillende fietsroutes die u langs de beroemde invasiestranden leiden. Uiteraard zijn hier ook verschillende historische verdedigingswerken van D-day te bewonderen.

 

Bron: Wikimedia Commons

Langs de kust zijn tal van andere leuke plaatsjes om te vertoeven. De ideale plek om lokale kazen te proeven, zoals de Camembert. Er zijn weinig dingen beter dan genieten van een lokaal gerijpte kaas en een krachtige rooie wijn op een prachtige pittoreske binnenplaats. De route doet o.a. het befaamde Mont St-Michel aan, net als Bayeux en Caen.

Proost!

normandie

Vanaf €489,00. Boek direct.

 

Luxemburg – 4 landenreis door VennBahn

Deze fietsroute is hagelnieuw! Hij is in de zomer van 2013 officieel geopend en werd in 2014 al uitgeroepen tot fietsroute van het jaar!

 

Bron: Wikimedia Commons

Tijdens deze fietsvakantie rijdt u langs de voormalige spoorwegen van Europa. U begint in Maastricht en eindigt in Cervaux. Deze route is lekker sportief door zijn heuvelachtige karakter. Redelijk standaard voor een Limburgs gebied. Limburg staat niet voor niets bekend als hét heuvelland van Nederland.

Als heuvels op en af fietsen een tikkie te vermoeiend is, dan is de e-bike misschien een goede optie voor u. Een e-bike is een elektronische fiets die er een tandje bij zet wanneer het allemaal net even iets te zwaar wordt. In één vakantie 4 landen bezoeken was nog nooit zo ontspannend!

Vanaf €585,00. Boek direct.

Fietsen maar!

Bewapend met deze zorgvuldig uitgestippelde fietsroutes ben ik er zeker van dat de volgende fietsvakantie die u boekt er ene wordt om over naar huis te schrijven. Spendeer alleen niet teveel tijd aan het schrijven. Straks vergeet u nog te genieten van alle prachtige bezienswaardigheden die deze routes te bieden hebben!

Hoofdfoto: Flickr