Unieke Stedentrip: 7 Bezienswaardigheden In Hamburg Die Niemand Kent

De metropool van Duitsland: Hamburg. Al jarenlang een trekpleister voor toeristen vanuit heel Europa en daarbuiten. Berlijn heeft de grote naam, maar persoonlijk vind ik dat zijn “kleine” broertje absoluut niet onderdoet. Hamburg heeft zo veel te bieden, dat deze stedentrip eigenlijk voor iedereen interessant is, van jonge gezinnen tot ouderen en senioren!

Als u de bezienswaardigheden bezoekt die ik in dit artikel verklap, dan garandeer ik u dat Hamburg astronomisch veel beter zal bevallen dan u aanvankelijk dacht.

Tip! U boekt al een 4-daagse stedentrip naar Hamburg voor slechts € 199,-!

1. Planten un Blomen

Hamburg Planten un Bomen

Bron: Wikimedia Commons

De plek bij uitstek voor de natuurliefhebber. In dit gigantische 47 hectare grote park wordt u helemaal één met de natuur, maar dan in één van de grootste steden van Duitsland. Op geen enkele andere plek in Hamburg is het mogelijk om de verlichtende kalmte te ervaren zoals hier.

De idyllische omgeving leent zich perfect voor lange wandelingen. Liever lui dan moe? Ga dan relaxen op een handdoek aan het schilderachtige meer of leg u languit in een hangmat. Genieten.

Als slagroom op de taart is er ook een indoor ijsarena. Nee, geen ijsbaan. Een arena. In dit kolossale gebouw kan er in de wintermaanden binnen geschaatst worden. Tot 13 maart, daarna sluit het.

2. St. Pauli en Karolinenviertel – Punkrock en jaren ‘80

Bron: Wikimedia Commons

Niet ver van de Reeperbahn liggen de wijken St. Pauli en Karolinenviertel. Neem een stap terug in de tijd en geniet van de authentieke muurschilderingen die geïnspireerd door de jaren ’80.

Er zijn allerlei soorten kleine marktjes in deze wijken. De spullen worden aan de straatkant tentoongesteld en liggen voor het oprapen. Van antieke schilderijtjes tot een authentiek Duits biervat, alles voor een habbekrats.

Genoeg van het slenteren op de markt? Neem dan lekker even een pauze. Er zijn allerlei soorten leuke lunchrooms en bistro’s waar u rustig een hapje en een drankje kunt doen.

3. Speicherstadtmuseum

Speicherstadtmuseum Hamburg

Bron: Flickr

Hier komt u meer te weten over de geschiedenis van pakhuizencomplex Speicherstadt. Nog geen honderd jaar geleden was dit het kloppende hart van de Hamburgse handel.

Bizarre gevels, torentjes en een wirwar van steegjes maken van dit samenhangende complex een unieke vertoning. Vroeger lag er achter de dikke muren van deze gebouwen koffie, cacao, specerijen, tabak en nog veel meer. Tegenwoordig worden er ook andere dingen opgeslagen.

4. Neustadt

Neustad, Hamburg

Bron: Wikimedia Commons

Op zoek naar een plek om de portemonnee binnenstebuiten te keren? Kein problem. In Neustadt vindt u verschillende grote winkelcentra met alle grote winkelketens. H&M, Gucci, Zara, Versace, Mango, et cetera. Voor ieder wat wils tijdens deze citytrip in Hamburg.

De eindeloos uitstrekkende gracht is ook een plaatje om te zien. En het is niet alleen plaatje, het zit er ook barstensvol met terrassen. In de zomer is het de ideale plek om lekker aapjes te kijken.

5. Hamburger kunsthalle

Hamburger Kunsthalle

Bron: Wikimedia Commons

Eén van de meest imposante galerieën in Duitsland. Dit museum in Hamburg bestaat uit twee reusachtige musea die met elkaar verbonden zijn. Deze aparte constructie is bedacht door architecten Georg Theodor Schirrmacher en Herman von der Hude in de 18e eeuw.

Het ene gedeelte staat vol met kunstwerken die gemaakt zijn door oude meesters. In het andere deel staat het tjokvol met moderne kunst van onder andere schilder Christoff Wilhelm Eckerberg.

De totale oppervlakte van de tentoonstellingen is bij elkaar opgeteld meer dan 6000m2 groot. Dat is praktisch een heel voetbalveld gevuld met kunst!

6. De Reeperbahn

Reeperbahn Hamburg

Bron: Wikimedia Commons

Van oudsher een prostitutiegebied. Zeelui zochten hier vroeger hun vertier na een slopende reis op zee. Nu is het echter uitgebloeid tot veel meer dan dat.

Overdag is het er rustig. Je kan praktisch de spreekwoordelijke speld horen vallen. In de avond is het een heel ander verhaal. De straat licht op door de exotische neon verlichting, de muziek blaast leven in de straat en er wordt uitbundig gegeten.

Er liggen hippe eettentjes waar je alleen binnenkomt als je van top tot teen bent uitgedost in je zondagskledij. Strak in het pak! Misschien niet voor iedereen de ideale plek om een hapje te doen, maar absoluut een bezienswaardigheid van Hamburg die u gezien moet hebben.

7. St. Nikolai-Kirche

St Nikolai Kirche Hamburg

Bron: Flickr

Sint-Nicolaas was de beschermheilige van zeevaarders. In eerste instantie was deze kerk van hout gemaakt, maar in de 14e eeuw werd deze vervangen door een kerk van steen.

Deze magnifieke kerk heeft een bepaalde rustieke uitstraling. In de Tweede Wereldoorlog is deze kerk gebombardeerd. Hierdoor waant u zich in de binnenplaats in een ware ruïne. De kerk is een monumentaal pand gelegen in hartje Hamburg. De kerk is nagenoeg in originele staat.

Alleen in het binnenwerk zijn er bepaalde elementen hersteld om ervoor te zorgen dat de kerk door de jaren heen zijn in het oog springende uiterlijk heeft kunnen behouden.

Tip! U boekt al een 4-daagse stedentrip naar Hamburg voor slechts € 199,-!

bron hoofdafbeelding: Pixabay