5 Redenen Waarom Camper-Vakanties Ideaal Zijn

Lekker gaan toeren met de camper wordt steeds populairder in Nederland. Op dit moment zijn er maar liefst 85.628 campers geregistreerd in Nederland. Uit cijfers van de Bovag blijkt dat het camper bezit de laatste 5 jaar met een gigantische 44 procent is toegenomen!

Ook onder ouderen zit het campergebruik flink in de lift. Menig 50+er verkiest de camper om op zijn eigen tempo en eigen manier rond te reizen. U zult dus tal van generatiegenoten tegenkomen op uw reis.

Als u niet in staat bent om een camper te kopen, dan kunt u ook een camper huren. Via WorldWideCampers kunt u dat voordelig doen. Een camper huren van een particulier is ook een optie. Tal van mensen stellen hun camper beschikbaar via goboony.nl, een gemeenschap opgericht voor én door camper liefhebbers.

Als u een beetje avontuurlijk bent aangelegd dan raad ik u aan om ook een keer met een camper op vakantie te gaan. Nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel geef ik u 5 redenen waarom ik vind dat u toch een keertje een gooi moet wagen!

1. Geniet van maximale vrijheid

Bron: Pexels.com

Bespaar u de moeite van het hectische ge-plan van een normale vakantie. U hoeft geen dure hotels uit te zoeken en te boeken, geen maaltijden in te plannen bij restaurants in de buurt of te bepalen welke routes u gaat afleggen met het openbaar vervoer in het land van uw keuze.

Gaan en staan waar u maar wilt; dat is de ultieme vrijheid die een camper biedt. Bevalt een bepaalde locatie u niet? Dan rijdt u toch gewoon verder. Het enige wat u in de weg staat is het asfalt.

2. Alle gemakken binnen handbereik

De meeste moderne campers zijn van alle gemakken voorzien. Er is voldoende ruimte om alles op te bergen of zelfs om languit in bed te liggen als de reis u even iets te vermoeiend wordt. Sanitair, kookmogelijkheden, een koelkast, het is er allemaal. Natuurlijk is de ene camper luxueuzer dan de dan de andere, maar doorgaans zult u niets tekort komen! En de riante ruime stoelen voorin zorgen ervoor dat u geen urenlang krampachtig hoeft te zitten zoals in het vliegtuig of de bus.

Trek in iets lekkers? Zet een pannetje op het fornuis of steek de barbecue aan. Ga lekker buiten genieten van een sappige hamburger of een frisse salade.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Geniet van de eindeloos strekkende natuur

1239962808_23258ade57_z

Plitvice meren in Kroatië. Bron: https://www.flickr.com/photos/29cm/1239962808

De meeste hotels liggen ver van de natuur. Als u net zoals mij een natuur liefhebber bent dan is dat verre van ideaal.

Tijdens de reis komt u tal van prachtige wegen, verborgen parels, uitzichten en nationale parken tegen. Zet de camper lekker langs de weg en neem het allemaal in u op. U hoeft nergens op tijd in te checken. U heeft alle tijd om foto’s te maken of lekker de tijd te nemen om maximaal te genieten.

Let wel: in verschillende landen gelden verschillende regels waar u met uw camper mag overnachten volgens de wet. In grote camperlanden, zoals Duitsland en Italië vindt u tal van camperplaatsen. Dit zijn terreinen speciaal ingericht voor camperaars. U vindt er vaak stroompunten, wateraftappunten en mogelijkheden om uw eigen vuilwatertank te legen. De prijzen zijn doorgaans heel aantrekkelijk.

4. De reis is vele malen leuker

Over het algemeen vind ik erg lange reizen niet zo leuk. De lange uren in een krappe auto, wachttijden op het vliegveld of lastige mensen in de bus vermijd ik liever. Tenzij u met een camper gaat natuurlijk. Dan wordt de reis opeens wel leuk!

Er is dan opeens ruimte om lekker uw ding te doen, alleen of samen met uw reispartner(s). Het is zo fijn om de mogelijkheid te hebben om buiten de benen te strekken wanneer u daar zelf zin in heeft. Er is niemand die bepaalt wat u moet doen, alleen u zelf.

5. Bezoek de mooiste bestemmingen voor weinig geld

Bron: Wikimedia Commons

 

Met een camper bent u binnen no-time op de mooiste bestemmingen binnen Europa. Geef even flink gas en binnen nog geen dag bent u al in bijvoorbeeld Italië.

Bezoek Florence, de hoofdstad van Toscane. Hier vindt u de Dolomieten met haar mooie landschappen en torenhoge bergen. Of ga naar Trapani, een gave stad in het noordoosten van Sicilië.

Italië moe? Vertrek dan richting het Noorden naar Kroatië. De adembenemende kust van Cavtat en het prachtige blauwe water van de watervallen van Plitvice zijn een genot voor het oog. Maak een tocht door de ruige binnenlanden. Nergens in Europa vindt u soortgelijke oneindig strekkende landschappen met deze rustieke uitstraling.

Nog lang niet klaar met reizen? Rij dan nog een stukje door naar Griekenland.

In het Noordwesten van Griekenland vindt u de prachtige Zagori valei. De twee gigantische Nationale parken en dichtbegroeide gebieden maken het de ideale locatie voor een stevige wandeling.

Wilt u nog meer inspiratie op doen? Ga dan naar Camper Expo in Houten. Deze vindt plaats in het voorjaar van 2016. Vanaf vrijdag 18 maart tot en met zondag 20 maart kunt u er van 10:00 tot 17:00 uur terecht. De Camper Expo heeft een groot scala aan schitterende campers. Niet alleen splinternieuwe varianten, maar ook jong gebruikte exemplaren. Er zijn tal van handige accessoires, interessante camperbladen, high-tech snufjes en toepassingen voor campers te zien. Uiteraard is er ook een hoop informatie beschikbaar over de mooiste camperplaatsen die Nederland en Europa te bieden hebben.

Bron hoofdafbeelding: https://www.flickr.com/photos/highwaysagency/5997609238