Stedentrips

parijs-sacre-coeur

Stedentrips: vele mogelijkheden voor jong en oud

Stedentrips zijn vaak leuke reizen die geschikt zijn voor jong en oud. Afhankelijk van uw budget, reisbereidheid en interesses, is er altijd wel een mooie stad te vinden. Europese steden als Rome, Wenen en Berlijn zijn voor de hand liggende keuzes, maar heeft u al eens gedacht aan Kopenhagen, Bratislava of Pisa?

kopenhagen

En ook in eigen land zijn stedentrips die voor ouderen en senioren waar nog genoeg te ontdekken valt, zoals Maastricht of Nijmegen.

Stedentrips voor ouderen

Een van de voordelen van stedentrips is dat de meeste grote steden goed bereikbaar zijn, en vaak kunt u kiezen uit het vliegtuig, de trein of met eigen vervoer. Daarnaast beschikken steden altijd over de nodige eigen voorzieningen. Omdat stedentrips gemiddeld sowieso een wat ouder publiek trekken, zijn de meeste stedentrips die op internet worden aangeboden prima geschikt voor ouderen en senioren.

coach bus

Let er wel op dat busreizen naar verre bestemmingen vaak een lange zit zijn. Het vliegtuig is dan een interessant alternatief.

Alleengaanden, alleenstaanden, groepsreizen of op eigen gelegenheid.

U heeft verschillende mogelijkheden om een stedentrip te boeken. Voor alleengaanden en alleenstaanden zijn er diverse organisatie die groepsreizen organiseren, ook speciaal gericht op ouderen. Zo heeft u altijd mensen om uw heen met dezelfde interesses.

Groepsreizen ouderen

Deze reizen beschikken vaak over een vast programma met een gids, zodat u zeker weet dat u alle interessante en belangrijke hoogtepunten van de stad goed te zien krijgt. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid een stedentrip doen. Ook hier is het weer mogelijk om een georganiseerde reis te boeken, maar u kunt ook zelf een hotel uitzoeken en vervoer regelen!