Wellness Reizen

Wellness reizen zijn erg populair onder ouderen, senioren en 50+’ers. De reizen bieden een aangename mix van gezondheid, comfort, luxe en veiligheid en een goede wellness reis zal u als herboren doen voelen!

Bron: WikiMedia Commons – http://en.wikipedia.org/wiki/File:Massage_Frankfurt.jpg

Een wellness reis draait om ontspanning, genieten en persoonlijke ontplooiing. Er is vaak een gezonde mix tussen u heerlijk laten verwennen en zelf ontspannende activiteiten doen.

Soorten wellness reizen voor ouderen, senioren en 50+’ers

Er zijn diverse mogelijkheden voor wellness reizen die geschikt zijn voor ouderen, senioren en 50+’ers, zowel in binnenland als buitenland. Het aanbod is bijzonder divers.

Wellness reizen als vakantie

U kunt een hele vakantie boeken als wellness reis. Meestal verblijft u in een luxe hotel, waar u kunt kiezen voor schoonheidsbehandelingen, massages en kuren. Als u iets actiever aan de slag wilt gaan dan yoga, pilates en andere sporten die lichaam en geest weer in balans brengen ook een goed idee.

Bron: Wikimedia Commons – http://nl.wikipedia.org/wiki/Sauna#mediaviewer/Bestand:NaturTherme_Templin_Sauna_07.jpg

De hotels zijn meestal van alle gemakken voorzien, zoals zwembaden, sauna’s, stoombaden en jacuzzi’s.

Korte wellness breaks

Wilt u er even lekker uit om heerlijk te ontspannen? Denk dan eens aan een korte wellness break, van bijvoorbeeld een weekend of midweek. Ook hier verblijft u meestal in een luxe hotel waar u niets tekort zult komen om heerlijk te ontspannen.

Omdat u niet al te lang weg bent is het slim om te kiezen voor een locatie in de buurt, zodat u niet te veel tijd kwijt bent met reizen.

In eigen land zijn er volop mogelijkheden, maar ook in onze buurlanden België en Duitsland valt er genoeg te ontdekken aan wellness reizen.

Detox reizen

Detox reizen zijn ook interessant voor ouderen, senioren en 50+’ers. Een detox reis staat in het teken van het reinigen van uw lichaam.

detox fruit schaat

Detox wordt ook ontslakking genoemd. Met een speciaal dieet en/of een kruidenkuur neemt uw lichaam afscheid van alle schadelijke stoffen die u in het dagelijkse leven binnenkrijgt. Een prettige bijkomstigheid is dat het dieet ook voor enig gewichtsverlies kan zorgen als u daar behoefte aan heeft.

Detox reizen zijn er in Nederland, maar ook in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan landen als Spanje, Italië, Egypte, Thailand en Sri Lanka.

Thalasso reizen

Thalasso is gebaseerd op zeewater, algen en mineralen. Van oorsprong erg populair in landen als Frankrijk en Tunesië, maar tegenwoordig is Thalasso bijna overal wel te vinden.

Bron: WikiMedia Commons – http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dead_Sea_mud_man_by_David_Shankbone.jpg

Thalassotherapie bestaat uit meerdere behandelingen, die in een speciaal kuuroord aan zee uitgevoerd worden. Doorgaans zijn deze preventieve en heilzame behandelingen altijd onder toezicht van een gediplomeerd arts. Een Thalasso hotel is uitgerust met een of meerdere zwembaden.

Ayurveda reizen

Ayurveda is een 5000 jaar oude geneeswijze en wordt door sommigen als de moeder van alle geneeswijzen gezien.

Bron: WikiMedia Commons – http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fruit_I_IMG_9577.jpg

Ayurveda staat voor ‘Kennis van het Leven’ en de drie kernwoorden die onlosmakelijk met ayurveda verbonden zijn, zijn Lichaam, Geest en Ziel. Een dag op een ayurveda reis begint doorgaans met yoga en meditatie en het dagelijks dieet bestaat vooral uit veel verse groenten, rijst en fruit.

Mindfulness en coaching reizen

Tijdens een minfulness reis wordt u begeleid om u te helpen dingen los te laten. Zo kunt u tijdens uw vakantie daadwerkelijk ontspannen en afschakelen van het dagelijks leven. De technieken die u leert zijn natuurlijk ook nog altijd heel bruikbaar als u weer thuis bent.

Yoga. Bron: WikiMedia Commons – http://nl.wikipedia.org/wiki/Yoga#mediaviewer/Bestand:Urdva-muka-shvanasana.jpg

Mindfulness reizen zijn meestal gebaseerd op rustgevende activiteiten (zoals yoga of tai chi) en voedzame en gezonde maaltijden. Na afloop van een mindfulness reis bent u weer helemaal fit van lichaam én geest.